این روزها افراد زیادی به دنبال راه اندازی یک کافی شاپ خوب برای خود هستند. آنها در یکی از مراحل این کار باید نسبت به طراحی یک منوی خوب و در دسترس قرار دادن آن به مردم اقدام نمایند. البته حتی آن دسته از افرادی که اکنون یک کافی شاپ دارند هم میتوانند تغییراتی را در منوی خود اعمال کنند. به همین منظور، در این مقاله سعی داریم تا در مورد طراحی منو کافی شاپ با هم صحبت داشته باشیم. چنان چه شما نیز چنین خواستهای دارید، تا انتها همراهمان باشید.
بیشتر بخوانید : ویژگی های منوی کافه خوب
این روزها افراد زیادی به دنبال راه اندازی یک رستوران خوب برای خود هستند. آنها در یکی از مراحل این کار باید نسبت به طراحی یک منوی خوب و در دسترس قرار دادن آن به مردم اقدام نمایند. البته حتی آن دسته از افرادی که اکنون یک رستوران دارند هم میتوانند تغییراتی را در منوی خود اعمال کنند. به همین منظور، در این مقاله سعی داریم تا در مورد طراحی منوی رستوران با هم صحبت داشته باشیم. چنان چه شما نیز چنین خواستهای دارید، تا انتها همراهمان باشید.
شما در ابتدای راه خود هستید و بی شک تجربه چندانی هم در طراحی منوی رستوران ندارید. از این رو، یک پیشنهاد خوب برایتان داریم و آن هم این است که به سراغ منوهای موجود در دیگر رستورانها بروید. سعی کنید که رستورانهای سرشناس و موفق را در اولویت قرار دهید و ببینید که از چه الگوهایی استفاده کردهاند.
همچنین سر وقت رستورانهایی که مشتریان زیادی ندارند نیز بروید و توجه داشته باشید که از الگوهای آنها تا حد امکان پیروی نکنید. با همین استراتژی ساده میتوانید تا حد زیادی به هدفتان دست پیدا کنید.
استراتژی بعدی نیز این است که منوی خود را به چند بخش تقسیم کنید. همه رستورانها، غذاهای متفاوتی را در اختیار مردم قرار میدهند. از این تنوع میتوان به غذاهای اصلی، سالادها، سایر دسرها و نوشیدنیها اشاره داشت که هر یک میتوانند مورد انتخاب مشتریان قرار گیرند. چنان چه شما آنها را در منوی خود، در دستههای جداگانه قرار ندهید، سردرگمی مشتریان را در پی خواهتد داشت. این گونه است که رفته رفته افراد را در رستوران خود از دست خواهید داد.
این روزها رستورانهای زیادی هستند که در کنار نام غذاها، تصاویر آنها را هم در منو درج میکنند. برخی از غذاها هستند که بسیاری از مردم ما در مورد آنها آگاهی ندارند. از این رو و با قرار دادن تصاویر، میتوانید آنها را بیش از پیش در انتخابشان راهنمایی کنید.
ضمن این که مطالعات نشان میدهد که نشان دادن نتیجه کارها میتواند تمایل افراد را در انجام آن امور بیشتر کند. حال زمانی که شما نتیجه غذاها را در منوی خود قرار میدهید و نیز از تصاویر جذاب و با کیفیت استفاده میکنید، ولع مشتریان برای خوردن آن غذاها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
همچنین اگر رستوران شما در قسمت خوبی از شهر باشد، ممکن است گردشگرهایی از دیگر استانها و یا حتی کشورها به آن جا بیایند و بخواهند که لحظاتی جذاب را در کنار دوستان و آشنایان خود داشته باشند. مطمئنا گردشگران کمترین اطلاعات را در مورد غذاهای محلی دارند. پس یا میتوان تصاویر را برای غذاها در نظر داشت، و یا این که به توضیح در مورد برخی از غذاهای پیچیده بپردازید.
این که شما برای هر یک از غذاها از قیمت استفاده میکنید و آن را در منو درج میکنید، اتفاقا امر خوبی است. این به مشتریان کمک میکند که اعتماد بیشتری به شما داشته باشند و دفعات بعدی را هم به رستوران شما سر بزنند. البته حواستان باشد که این قیمت به هیچ عنوان نباید با فونت درشت نوشته شود. انجام این کار باعث میشود که مشتریان تصور داشته باشند شما فرد پول پرستی هستید و صرفا به این قضیه فکر میکنید. سعی کنید اندازه متن مربوط به قیمتها، برابر یا مقداری کوچکتر از اندازه متن و نام غذاها باشد.
اگر منوی شما تنها از یک صفحه تشکیل شده است، میتوانید قاب و یا چهارچوبی را هم برای آن طراحی نمایید. این گونه است که منوی شکیلتری در اختیار شما خواهد بود. با وجود این که هر چه یک منو سادهتر باشد، بهتر است، اما این مورد را نباید از یاد ببرید.
یکی از مهمترین نکات که متاسفانه صاحبان رستوران زیادی در این زمینه مرتکب اشتباه میشوند، استفاده از رنگهای مناسب برای طراحی یک منو است. رنگهای به کار رفته در منوی رستوران شما باید کاملا با استراتژیهایی مناسب همراه باشد. در وهله اول، از طراحی یک منو با چندین و چند رنگ جدا خودداری کنید. این کار ذهن مشتریان را تا حد زیادی خسته خواهد کرد.
همچنین به یاد داشته باشید که در به کار بردن منوی یک رستوران باید از علم روانشناسی استفاده کنید. برای نمونه، رنگ قرمز میتواند در افزایش اشتهای افراد تاثیر گذار باشد. توصیه ما این است که مطالعاتی در مورد روانشناسی رنگها در گوگل داشته باشید تا به اطلاعات بیشتری در این زمینه پی ببرید. سپس با توجه به نوع مشتریان و سلیقهای که دارید، میتوانید به بهترین رنگها برای منو رستوران خود برسید.
یکی از سوالاتی که ذهن بسیاری از صاحبان رستورانها در روزهای ابتدایی را درگیر میکند، این است که منو باید دارای چند صفحه باشد؟ در قدم اول، باید بدانید که هر چه تعداد صفحات منوی شما کمتر باشد، برای شما نیز بهتر خواهد بود. این کار باعث میشود تا مشتری در کمترین زمان ممکن به اطلاعات لازم و هدفی که میخواهد، دست پیدا کند. به غیر از آن، منو میتواند تا پنج صفحه و یا بیشتر نیز باشد که این به تعداد غذاها و شیوه طراحی منوی شما مربوط خواهد بود.
حال اگر شرایط برای رستوران شما متفاوت است، مثلا اگر غذاهایی مخصوص گیاه خواران و یا دیگر گروهها در نظر دارید، میتوانید صفحات جداگانهای را برای آنها تنظیم کنید تا احترام بیشتری نیز برایشان قائل شوید. این یکی دیگر از استراتژیهای مهم است که هرگز نباید از یاد برده شود.
هدف از نوشتن این مقاله، آشنایی با نحوه طراحی منو رستوران و جزییات مربوط به آن بوده است. همان گونه که مشاهده کردید، تمهیدات مختلفی وجود دارد که شما با در نظر گرفتن همه یا چند تا از آنها میتوانید یک منوی خوب را برای رستوران خود داشته باشید. البته به جز گزینههای گفته شده، امور دیگری هم هستند که میتوانید آنها را پیاده سازید. امیدواریم که از مطالعه این مقاله نیز لذت برده باشید.